SON DAKİKA
--:--:--

Türk Hava Sahası Her 14 Saniyede Bir Uçağa Ev Sahipliği Yapıyor

Türkiye hava sahası, bu yılın ilk yarısında 1 milyonu aşkın uçuşla yoğun bir trafik yaşadı. DHMİ verileri, her 14 saniyede bir uçağın Türk semalarından geçtiğini ortaya koydu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türk Hava Sahası Her 14 Saniyede Bir Uçağa Ev Sahipliği Yapıyor

Türkiye hava sahası, bu yılın ilk altı ayında gerçekleşen 1 milyon 113 bin 986 uçuşla yoğun bir trafiğe sahne oldu. Bu rakamlar, Türk hava sahasından her 14 saniyede bir uçağın geçtiğini gösteriyor. Transit geçişler bu sayının 237 bin 919’unu oluşturdu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre, 2002’den bu yana Türkiye’nin hava ulaşımında önemli bir büyüme yaşandı. Hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı ve uçuş yapılan ülke sayısı belirgin şekilde arttı. Dış hatlarda uçuş yapılan ülke sayısı 50’den 175’e, ulaşılan nokta sayısı ise 60’tan 356’ya yükseldi.

Havacılık Sektöründe Büyüme ve Gelecek Planları

İç ve dış hatlerdeki yolcu sayısı 2002’de 34,5 milyon iken, bu yılın ilk altı ayında 112 milyona yaklaştı. Sadece ocak-haziran döneminde iç hat uçak trafiği 471 bin 870, dış hat uçak trafiği ise 404 bin 197 olarak kaydedildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık sektöründeki gelişimini vurguladı. 2002’de 26 olan aktif havalimanı sayısının 58’e ulaştığını belirten Uraloğlu, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane havalimanlarının tamamlanmasıyla bu sayıyı 60’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca Aydın Çıldır Havalimanı’nın ticari uçuşlara yeniden açılacağı ve Etimesgut Havalimanı’nın protokol ve yedek amaçlı kullanılacağı bilgisini paylaştı. Trabzon’a inşa edilecek üçüncü deniz üzerindeki havalimanı projesi de gündemde.

Bakan Uraloğlu, son 22 yılda yapılan yatırımlarla hava yolunun “halkın yolu” haline geldiğini ifade etti. Türkiye’nin 4 saatlik uçuş mesafesiyle 1,5 milyar insana ve 51,2 trilyon dolarlık GSYH’ye sahip 67 ülkenin merkezinde yer aldığını belirtti. Sektöre yönelik yatırımların süreceğini ve Türk sivil havacılığının küresel ölçekte yükselen bir değer olması için çalışmalara devam edileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Ticaret Bakanı Bolat Brüksel’de AB Politikalarını Masaya Yatıracak
Ticaret Bakanı Bolat Brüksel’de AB Politikalarını Masaya Yatıracak
Fitch Türkiye Kredi Notunu BB- Olarak Teyit Etti Görünüm Durağan
Fitch Türkiye Kredi Notunu BB- Olarak Teyit Etti Görünüm Durağan
Yenilenebilir Enerji Elektrik Üretiminde Zirveye Oynuyor
Yenilenebilir Enerji Elektrik Üretiminde Zirveye Oynuyor
Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri Hesaplara Yatırıldı
Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri Hesaplara Yatırıldı
Türkiye OECD Reel Ücret Artışında İkinci Oldu
Türkiye OECD Reel Ücret Artışında İkinci Oldu
Mayıs Ayında Ücretli Çalışan Sayısı Yıllık Yüzde 0,5 Artış Gösterdi
Mayıs Ayında Ücretli Çalışan Sayısı Yıllık Yüzde 0,5 Artış Gösterdi
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.