Çalışma Bakanı Işıkhan, imalat sanayisi için İstihdamı Koruma Destek Programı’nın süresini 3 yıla çıkardı. 2026-2028 dönemini kapsayacak programla 187.5 milyar TL destek sağlanacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, imalat sanayisindeki istihdamı ve üretimi desteklemek amacıyla İstihdamı Koruma Destek Programı’nın süresini 3 yıla çıkardıklarını duyurdu. Programla, imalat sektöründe çalışan sigortalılar için yıl sonuna kadar toplam 51 milyar lira destek sağlanacak.
Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, programın mevcut uygulamasıyla Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında 1 milyon 394 bin 651 sigortalı için yaklaşık 8.9 milyar lira destek ödemesi yapıldığını belirtti. Bu desteklerin, imalat sektörünün üretim gücünü ve istihdamını korumayı hedeflediği vurgulandı.
Yapılan yeni düzenleme ile İstihdamı Koruma Destek Programı’nın uygulama süresi 2026-2028 yıllarını kapsayacak şekilde 3 yıla uzatıldı. Bu yeni dönemde, imalat sektörünün kullanımına toplam 187.5 milyar lira kaynak sunulacak.
Bakan Işıkhan, açıklamasında, “Emeği ve üretimi merkeze alan politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz.” ifadesini kullanarak, hükümetin sanayiye yönelik desteklerinin süreceği mesajını verdi. Programın detayları ve başvuru koşulları ilerleyen dönemde kamuoyu ile paylaşılacak.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap