ABD ve İran heyetleri, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da kritik ateşkes görüşmelerini tamamladı. Görüşmelerin ardından yazılı metin alışverişi başladı.
Pakistan’ın başkenti İslamabad, ABD ve İran heyetlerinin ateşkes müzakerelerine ev sahipliği yaptı. İran’ın nükleer programı ve bölgesel gerilimlerin ardından başlayan görüşmeler, bugün sona erdi. Görüşmelerde, İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sonrası ilan edilen geçici ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ele alındı.
İran medyası, İslamabad’daki kritik görüşmelerin tamamlandığını duyurdu. Görüşmelerin ardından ABD ve İran heyetleri arasında yazılı metin alışverişinin başladığı bildirildi. Bu gelişme, müzakerelerde yeni bir aşamaya geçildiğine işaret ediyor.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Pakistan’a gelen heyetin İran çıkarlarını savunacağını belirtti. Pezeşkiyan, “Heyetimiz, İran’ın çıkarlarının yılmaz bir koruyucusudur ve bu doğrultuda cesurca müzakere edecektir. Müzakerelerin sonucu ne olursa olsun, hükümet halkın yanında yer alacaktır” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, görüşmelerin ciddiyetini ve İran’ın kararlılığını vurguluyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap