Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işsizlik oranının 2012’den bu yana en düşük seviyeye indiğini duyurdu. Kadın ve genç işsizlik oranları da düştü.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen “Gençliğin Üretim Çağı Bölgesel Kariyer Fuarı”nda kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, Türkiye’deki işsizlik oranının 2012 yılından bu yana en düşük seviyesi olan yüzde 8,3’e gerilediğini duyurdu. Ayrıca, kadınlarda işsizlik yüzde 11,3’e, genç nüfusta ise yüzde 15,3’e inerek 2005 yılından bu yana en düşük seviyelerini gördü.
Bakan Işıkhan, bu düşüşlerin Türkiye ekonomisinin büyümesi ve kadınların ile gençlerin çalışma hayatına katılımlarını artırmak amacıyla yürütülen programların olumlu sonuçları olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, gençlerin ve çalışma hayatının güçlenmesinin Türkiye’yi güçlendireceğini ifade etti.
Bakan Işıkhan, Bölgesel Kariyer Fuarlarının 2019’dan bu yana Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yürütüldüğünü aktardı. Bu fuarlar, lise son sınıf ve üniversite öğrencilerinin iş dünyasını tanıması, işverenlerle doğrudan temas kurması için önemli bir zemin oluşturuyor. Bugüne kadar düzenlenen 489 istihdam fuarını 8,5 milyon vatandaş ziyaret etti.
Staj yapmak isteyen öğrencilere yönelik destekleri de açıklayan Bakan Işıkhan, İŞKUR’un Staj Portalı ve Ulusal Staj Programı aracılığıyla yeni hedefler belirlediklerini söyledi. Önümüzdeki üç yıl içinde 800 bin gencin staj yapmasını hedeflediklerini belirten Işıkhan, bu stajların ücret ve prim maliyetlerini karşılamak üzere 26 milyar liralık kaynak ayırdıklarını açıkladı.
İlk kez işe başlayacak gençler için “İşe İlk Adım Programı”nın hayata geçirilmeye hazırlandığını duyurdu. Bu program kapsamında, özel sektörde işe giren 18-25 yaş arası gençlerin ücret ve sigorta primleri belirli bir süre devlet tarafından desteklenecek. Programın üç yılda 750 bin gence ulaşması öngörülürken, bu destek için 243 milyar lira kaynak ayrıldı.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, fuarda gençlere kendilerini sürekli geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan ise, gençlerin kariyer gelişimine katkı sağlayacak bu programa ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Bakan Işıkhan ve beraberindeki heyet, fuarın açılış kurdelesini kesti. Daha sonra Milli Savunma Bakanlığı standı başta olmak üzere, kamu kurumları, savunma sanayisi firmaları ve özel sektör temsilcilerinin stantlarını gezerek gençlere sunulan fırsatlar hakkında bilgi aldı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap