Atlanta’da Waymo’ya ait onlarca sürücüsüz araç, bir mahalleyi kilometrelerce dolaşarak trafiği aksattı. Şirket sorunun yazılımdan kaynaklandığını bildirdi.
ABD’nin Georgia eyaletindeki Atlanta kentinde, Buckhead bölgesinde onlarca Waymo sürücüsüz aracın aynı mahallede tekrarlayan turlar atması sakinlerin tepkisini çekti. Otonom araçlar, belirli sokaklar üzerinde sürekli hareket ederek kısa süreli trafik karmaşasına yol açtı.
Yerel medyada yer alan görüntüler, Waymo’ya ait yaklaşık 50 otonom aracın Battleview Drive ve çevresinde sürekli devriye gezdiğini ortaya koydu. Mahalle sakinleri, araçların aynı güzergahta defalarca dolaşmasının günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini bildirdi.
Bazı bölge sakinleri, otonom araçların geçişini engellemeye çalıştı. Bu müdahaleler sırasında sürücüsüz sistemlerin manevra yapmakta zorlandığı ve bölgede trafik akışında aksamalar yaşandığı aktarıldı. Yoğunluk nedeniyle araçların hareketinde belirgin bir yavaşlama gözlemlendi.
Waymo şirketinden yapılan açıklamada, olayın bir yazılım hatasından kaynaklandığı belirtildi. Şirket sözcüsü, tespit edilen teknik sorunun giderildiğini ve gelecekte benzer durumların yaşanmaması için gerekli güncellemelerin tamamlandığını duyurdu.
Yaşanan bu olay, sürücüsüz araç teknolojilerinin şehir hayatındaki potansiyel sorunlarını yeniden gündeme getirdi. ABD’nin pek çok şehrinde robotaksi hizmeti veren Waymo’nun karşılaştığı bu durum, otonom sistemlerin güvenilirliği ve şehir yaşamına entegrasyonu konularında yeni tartışmaları tetikledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap