ABD Başkanı Trump, İsrail ve Lübnan liderlerinin 10 günlük ateşkes konusunda anlaştığını açıkladı. Anlaşma bugün yürürlüğe giriyor.
ABD Başkanı Donald Trump, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında 10 günlük bir ateşkes anlaşmasına varıldığını duyurdu. Trump’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, liderler ülkeleri arasında barışın sağlanması amacıyla bugün TSİ 00.00’da yürürlüğe girecek mutabakata vardı.
Başkan Trump, görüşmeleri “muhteşem” olarak nitelendirirken, Lübnan ve İsrail arasında kalıcı barışın sağlanmasına yönelik çalışmalar için ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Genelkurmay Başkanı Dan Caine’e talimat verdiğini bildirdi. Trump, dünya genelinde dokuz savaşı sonlandırdığını belirterek, bu anlaşmanın onuncu olacağını ifade etti.
Donald Trump, Başbakan Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Aoun’u, 1983’ten bu yana İsrail ve Lübnan arasındaki ilk anlamlı görüşmeler için Beyaz Saray’a davet edeceğini açıkladı. Trump, iki tarafın da barış görmek istediğini ve sürecin çok hızlı ilerleyeceğine inandığını belirtti.
İsrail gazetesi Haaretz’in haberine göre, İsrail ordusu üst düzey komutanları, Lübnan’ın güneyini işgal eden birliklere ateşkes için hazırlanmaları yönünde talimat verdi. İsrail ordusu yetkilileri, birliklerin bu akşam 19:00 ile gece yarısı arasında Lübnan’da yürürlüğe girecek ateşkes için hazırlık yaptığını ileri sürdü.
Öte yandan, adını açıklamak istemeyen Lübnanlı üst düzey bir kaynak, Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı açıklamada, İsrail’in bu akşam ateşkes ilan edeceğine dair kendilerine henüz herhangi bir bilgi ulaşmadığını belirtti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap