Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, BTK verilerine göre geçen yıl kaydı yapılan mobil cihazların yüzde 45’inin Türkiye’de imal edildiğini duyurdu. Kayıtlı cihaz sayısı ve marka dağılımı paylaşıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Mobil Cihaz Kayıt Sistemi verilerini açıkladı. Geçen yıl sisteme kayıtlı toplam 16 milyon 921 bin 282 cihazın önemli bir kısmının Türkiye’de imal edildiği belirtildi.
Bakan Uraloğlu, yurt dışından getirilen telefonların 120 gün içinde IMEI kaydı yapılması zorunluluğunu hatırlattı. Kayıt için pasaportun son 3 yıl içinde başka bir cihaz için kullanılmamış olması ve başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceği bilgisini paylaştı.
BTK’nın verilerine göre, geçen yıl sisteme kaydedilen 16 milyon 921 bin 282 cihazın 11 milyon 373 bin 532’si ithalat yoluyla, 5 milyon 476 bin 547’si ise imalat yoluyla ülkeye giriş yaptı. Yolcu beraberinde getirilen cihaz sayısı ise 71 bin 203 olarak kaydedildi.
Bu cihazların büyük çoğunluğunu akıllı telefonlar oluşturdu. Kaydı yapılan 11 milyon 683 bin 195 akıllı telefondan 6 milyon 341 bin 391’i ithal, 5 milyon 270 bin 601’i ise Türkiye’de üretildi. Geçen yıl toplamda 29 milyon 747 bin 29 IMEI kaydı gerçekleştirildi.
IMEI kaydı yapılan cihazlar arasında Samsung ve Apple markaları başı çekerken, Redmi, Oppo, Tecno, Reeder, Infinix, Realme ve TCL gibi markalar da listede yer aldı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap