Aktar Muhammed Hanzala Altun, sıcak yaz aylarında ter kokusuna karşı Hindistan cevizi yağı, lavanta ve yasemin yağı ile evde bitkisel rolon yapımını anlattı.
Kayseri’de 12 yıldır aktarlık yapan Muhammed Hanzala Altun, sıcak yaz aylarında ter kokusuyla mücadele için evde kolayca hazırlanabilecek bitkisel rolon tarifleri paylaştı. Altun, Hindistan cevizi yağı, lavanta yağı ve yasemin yağının bu konuda etkili olduğunu belirtti.
Altun, terlemeyi tamamen durdurmanın mümkün olmadığını ancak ter kokusunu bastıracak doğal çözümlerin bulunduğunu vurguladı. Aktar, ter kokusunu önlemek için Hindistan cevizi yağı, yasemin yağı ve lavanta yağını karıştırarak bitkisel rolon veya deodorant yapılabileceğini açıkladı. Ayrıca, terlemeyi yavaşlatması amacıyla şap taşı kullanımını da önerdi.
Vatandaşların yoğun terleme durumlarında ada çayı kullanabileceğini ekleyen Altun, bu bitkisel karışımların sıcak havalarda ferahlık sağladığını ifade etti. Kendisine danışan kişilere özel tavsiyelerde bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Muhammed Hanzala Altun, yaz aylarında bol sıvı tüketiminin önemine dikkat çekti. Vücudun hararetini alacak hibiskus çayları, az miktarda zencefil gibi ürünlerin tercih edilebileceğini söyledi. Demirhindi, hibiskus ve gül gibi bitkilerin de faydalı olduğunu belirten Altun, bu konularda aktarlara danışılmasını tavsiye etti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap