Sivas’ta KKKA virüsü paniği sürüyor. Son olarak Hafik ilçesinden bir vatandaşın hayatını kaybetmesiyle kentteki can kaybı sayısı 3’e ulaştı.
Sivas’ın Hafik ilçesi Adamlıköyü’nde yaşayan 55 yaşındaki Rıza Demir, yüksek ateş ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye başvurduktan sonra hayatını kaybetti. Demir’in ölümüyle Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 3’e yükseldi.
Hafik Devlet Hastanesi’ne altı gün önce başvuran Rıza Demir, yapılan ilk müdahalenin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. KKKA virüsü şüphesiyle tedavi altına alınan Demir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Evli ve 4 çocuk babası olan Demir’in cenazesi, yakınları tarafından teslim alındıktan sonra Adamlı köyünde toprağa verildi.
Demir’in vefatı, Sivas genelinde KKKA virüsü kaynaklı can kayıplarının üçüncüsü olarak kayıtlara geçti. Yetkililer, bölgede kenelerin yoğun olduğu alanlarda dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması konusunda uyarılarda bulunuyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap