SON DAKİKA
--:--:--

Netanyahu’dan İran Açıklaması Trump’la Nükleer Anlaşma Mutabakatı Vurgusu

Netanyahu, Trump ile İran’ın nükleer tehdidini ortadan kaldıracak bir anlaşma konusunda mutabık kaldıklarını duyurdu. Tesislerin tasfiyesi ve uranyumun çıkarılması şart.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Netanyahu’dan İran Açıklaması Trump’la Nükleer Anlaşma Mutabakatı Vurgusu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından İran’ın nükleer programına yönelik açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Trump ile İran’ın nükleer tehdidini ortadan kaldıracak bir anlaşma konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Netanyahu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, görüşmede Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılmasına yönelik mutabakat zaptı ve İran’ın nükleer programına ilişkin nihai anlaşma müzakerelerinin ele alındığını duyurdu. Bu görüşme, bölgedeki gerilimin ve nükleer endişelerin uluslararası diplomasi gündemindeki yerini koruduğunu gösterdi.

Trump’a Güvenlik Desteği İçin Teşekkür

İsrail Başbakanı, ABD Başkanı Trump’a İsrail’in güvenliğine verdiği sarsılmaz destekten dolayı teşekkürlerini iletti. Netanyahu, özellikle operasyonlar sırasında Amerikan ve İsrail güçlerinin İran tehdidine karşı gösterdiği dayanışmaya vurgu yaptı. Bu destek ifadesi, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin devam ettiğini ortaya koydu.

Netanyahu, Trump ile İran’ın zenginleştirilmiş uranyum kaynaklarının ülke dışına çıkarılması konusunda hemfikir olduklarını yineledi. Bu adımın, İran ile yapılacak herhangi bir nihai anlaşmanın nükleer tehdidi tamamen ortadan kaldırması gerekliliğini pekiştirdiğini belirtti.

Netanyahu, İran’ın uranyum zenginleştirme tesislerinin tasfiye edilmesi ve zenginleştirilmiş nükleer materyalin İran topraklarından çıkarılmasının şart olduğunu vurguladı. Bu şartlar, uluslararası toplumun İran’ın nükleer kapasitesine yönelik endişelerini yansıttı.

İsrail Başbakanı, İran’ın nükleer silaha sahip olmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade etti. ABD-İsrail ilişkilerinin her zamankinden daha güçlü olduğunu ve bu ortaklığın sahada da kanıtlandığını belirtti. Netanyahu’nun bu açıklamaları, İsrail’in İran’ın nükleer programına karşı izlediği sert politikayı ve ABD ile olan yakın işbirliğini pekiştirdi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Almanya Başbakanı Merz Kiev’de Ukrayna’ya Destek Sözü Verdi
Almanya Başbakanı Merz Kiev’de Ukrayna’ya Destek Sözü Verdi
ABD Rusya Vebası Endişesiyle Vatandaşlarına Ülkeyi Terk Edin Uyarısı Yaptı
ABD Rusya Vebası Endişesiyle Vatandaşlarına Ülkeyi Terk Edin Uyarısı Yaptı
Fransa Lise Öğrencileri Eylemlerini Sürdürüyor Gözaltı Sayısı 6500’ü Aştı
Fransa Lise Öğrencileri Eylemlerini Sürdürüyor Gözaltı Sayısı 6500’ü Aştı
Almanya’da 30. Açık Cami Günü Etkinliği Gerçekleşti
Almanya’da 30. Açık Cami Günü Etkinliği Gerçekleşti
Rusya Dışişleri Bakanlığı Kiev’i Terk Edin Uyarısını Yineledi
Rusya Dışişleri Bakanlığı Kiev’i Terk Edin Uyarısını Yineledi
Kuzey Kore’den Savaş Uyarısı Güney Kore Mayın Operasyonu Sonrası Gerilim Tırmandı
Kuzey Kore’den Savaş Uyarısı Güney Kore Mayın Operasyonu Sonrası Gerilim Tırmandı
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.