Anthropic, Alibaba’yı Claude yapay zeka modelini kopyalamak için 25 bin sahte hesapla 29 milyon etkileşimde bulunmakla suçladı. ABD’den düzenleme talep edildi.
Yapay zeka şirketi Anthropic, Alibaba’nın yapay zeka birimi tarafından büyük ölçekli bir model kopyalama girişimiyle suçladı. The Wall Street Journal’ın 10 Haziran tarihli mektubuna dayanan iddialara göre, Alibaba yaklaşık 25 bin sahte hesap oluşturarak Anthropic’in Claude modeline erişmeye çalıştı.
Anthropic, bu sahte hesaplar aracılığıyla Claude modeliyle yaklaşık 29 milyon etkileşim kurulduğunu belirtti. Şirket, bu faaliyetlerin özellikle Claude’un otonom görev planlama, yazılım mühendisliği ve uzun vadeli planlama gibi gelişmiş yeteneklerini hedef aldığını savunuyor.
Şirket, ABD senatörlerine gönderdiği mektupta, yapay zeka alanındaki Amerikan teknolojilerinin korunması için çağrıda bulundu. Bu kapsamda, çip ihracat kontrollerinin sıkılaştırılması ve izinsiz model kopyalama yapan şirketlere yönelik yaptırımların artırılması talep edildi.
ABD yönetimi daha önce de yabancı unsurların Amerikan yapay zeka teknolojilerini kopyalamak için endüstriyel ölçekli kampanyalar yürüttüğüne dair kanıtları olduğunu açıklamıştı. Yapay zekada ‘damıtma’ yöntemi, gelişmiş bir modelin çıktılarını kullanarak daha düşük kapasiteli bir modelin eğitilmesi olarak tanımlanıyor.
Alibaba ise şu ana kadar bu iddialara ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap