ABD’de üniversite öğrencilerinin, binlerce kişinin öldüğü savaşa dair sorulara verdiği “Yarın giyeceğim bikini” gibi yanıtlar, küresel gündemde büyük yankı uyandırdı.
ABD’de Fox News sunucusu Jesse Watters’ın yaz tatilindeki üniversite öğrencileriyle yaptığı sokak röportajında, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırısıyla başlayan ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği savaş hakkındaki sorulara verilen yanıtlar şaşkınlık yarattı. Öğrencilerin küresel çatışmalara karşı ilgisiz tavırları ve bilgi eksiklikleri kamuoyunun dikkatini çekti.
Savaş, birinci ayını tamamlarken aralarında sivillerin ve çocukların da bulunduğu binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Orta Doğu’da her gün onlarca füze atılırken, küresel ekonomi de enerji ve akaryakıt sektörlerinde yaşanan dalgalanmalarla ciddi yara aldı. Bu durum birçok sektörü doğrudan etkiledi.
Dünyayı tedirgin eden savaşın etkileri sorulan üniversite öğrencileri, verdikleri cevaplarla geniş yankı uyandırdı. Röportajda bir öğrenci, “Amerika’nın en büyük sorunu, yarın giyeceğim bikini” ifadesini kullandı. Başka bir genç ise “Irak’la savaş çıktı, çok çılgınca” şeklinde yanıt verdi.
Tatilini geçiren bir diğer öğrenci de “Ayetullah ismini hayatımda ilk kez duyuyorum” diyerek küresel liderler hakkındaki bilgi eksikliğini gözler önüne serdi. Gençlerin bu yanıtları, dünya kamuoyunda kısa sürede tartışma konusu oldu ve farklı tepkilere yol açtı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap