SON DAKİKA
--:--:--

Gram Altın Güne Düşüşle Başladı Ons Altın Da Geriledi

Gram altın güne düşüşle başladı. Dün 6.714 liradan kapanan gram altın, ons altındaki gerilemeyle 6.690 liraya indi. Çeyrek ve Cumhuriyet altını da etkilendi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Gram Altın Güne Düşüşle Başladı Ons Altın Da Geriledi

Gram altın, dün ons altındaki yükselişe paralel değer kazancının ardından güne düşüşle başladı. Dün önceki kapanışına göre yüzde 1,3 artışla 6 bin 714 liradan tamamlanan gram altın, saat 09.45 itibarıyla 6 bin 690 lira seviyesine geriledi.

Altının gram fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,3 altında işlem görüyor. Yatırımcıların gözü, uluslararası piyasalarda güncel ekonomik gelişmelere çevrildi.

Altın Fiyatlarındaki Güncel Durum

Gram altının yanı sıra diğer altın türlerinde de hareketlilik yaşanıyor. Çeyrek altın 11 bin 47 liradan, Cumhuriyet altını ise 43 bin 980 liradan alıcı buluyor. Bu rakamlar, yatırımcıların anlık piyasa takibini önemli kılıyor.

Uluslararası piyasalarda altının onsu da geriledi. Ons altın, önceki kapanışına göre yüzde 0,8 azalışla 4 bin 534 dolardan işlem görüyor. Bu durum, küresel ekonomik dalgalanmaların altın üzerindeki etkisini gösteriyor.

Küresel Gelişmeler ve Altın Piyasası

ABD ve İran arasındaki gerilimde sona yaklaşıldığına dair iyimser mesajlar ve Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılabileceği beklentisi, petrol fiyatlarında geri çekilmeye neden oluyor. Ancak diplomatik görüşmelerin henüz somut bir anlaşmaya dönüşmemesi, belirsizlikleri sürdürüyor.

ABD’nin İran’a yönelik olası yeni saldırılarının petrol fiyatlarını yükseltme ve enflasyon ile faizlerin yüksek kalacağı endişelerini artırma potansiyeli, altın fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Analistler, bu gelişmelerin piyasaları yakından etkilediğini belirtiyor.

Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı beklenmezken, yurt dışında New York Fed tüketici güven endeksi ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verileri piyasaların takibinde olacak.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Türkiye’nin Ayçiçeği Yağı İhracatı Yılın İlk Yarısında Yüzde 20,1 Arttı
Türkiye’nin Ayçiçeği Yağı İhracatı Yılın İlk Yarısında Yüzde 20,1 Arttı
Bakan Uraloğlu Kalkınma Yolu Projesi İçin Tarih Verdi
Bakan Uraloğlu Kalkınma Yolu Projesi İçin Tarih Verdi
Ticaret Bakanlığı 6 Ayda 57 Ülkeyle Ticaret Diplomasisi Yürüttü
Ticaret Bakanlığı 6 Ayda 57 Ülkeyle Ticaret Diplomasisi Yürüttü
İstihdamı Koruma Destek Programı Süresi 3 Yıla Uzatıldı
İstihdamı Koruma Destek Programı Süresi 3 Yıla Uzatıldı
Ticaret Bakanlığı İndirim Reklamlarına Sıkı Denetim Getirdi
Ticaret Bakanlığı İndirim Reklamlarına Sıkı Denetim Getirdi
Ticaret Bakanı Bolat Brüksel’de AB Politikalarını Masaya Yatıracak
Ticaret Bakanı Bolat Brüksel’de AB Politikalarını Masaya Yatıracak
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.