Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ’daki operasyonu ‘ölümcül bir hata’ olarak nitelendirerek bölgedeki Ermeni varlığını sorguladı.
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 2023’teki Dağlık Karabağ operasyonunu ‘ölümcül bir hata’ olarak nitelendirdi. Paşinyan, Syunik iline yaptığı seçim kampanyası ziyaretinde bölge sakinleriyle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.
Başbakan Paşinyan, Dağlık Karabağ’daki toprak kayıpları hakkında Ermenistan’daki eleştirilere yanıt verdi. Kendisine yöneltilen ‘O topraklar nasıl bizimdi?’ sorusuna Paşinyan, ‘Nesi bizimdi?’ diyerek karşılık verdi.
Nikol Paşinyan, bölgedeki Ermeni varlığını sorgulayan ifadeler kullandı. Paşinyan, ‘Ölülerin arkasından konuşmak istemem ama orası birkaç generalin kontrolü altındaydı. Orada bir okul mu yaptık, bir fabrika mı kurduk, orada yaşadık mı, bir yerleşim mi oluşturduk?’ diye sordu.
Paşinyan, ‘Bizim değildi. Bizim değildi,’ diyerek Dağlık Karabağ’daki toprakların Ermenistan’a ait olmadığı yönündeki görüşünü yineledi. Bu açıklamalar, Azerbaycan’ın 2020 Dağlık Karabağ Savaşı ve 2023’teki operasyonları sonrası geldi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap